Log in
A+ A A-

ΗΠΑ: Συνελήφθη Ελληνορθόδοξος ιερέας για παιδική πορνογραφία

Αναταραχή στους κόλπους της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας των ΗΠΑ προκαλεί η σύλληψη ενός 52χρονου ιερέα, με τις κατηγορίες κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, αλλά και της κρυφής φωτογράφησης μιας γυναίκας.

Πρόκειται για τον π. Αδάμ Μητρόπουλο, ιερατικό προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου στην πόλη Μπαγκόρ του Μέιν, ο οποίος βρίσκεται στα χέρια των Αρχών από το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας, η καταγγελία εναντίον του π. Αδάμ έγινε το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, από μια γυναίκα, η οποία υποστήριξε ότι την φωτογράφησε και βιντεοσκόπησε χωρίς την άδειά της, πράξη που τιμωρείται αυστηρά στις ΗΠΑ.  Ακολούθως, οι Αστυνομικοί συνέλαβαν τον ιερέα, η θέση του οποίου επιβαρύνθηκε μετά και τον εντοπισμό του υλικού παιδικής πορνογραφίας, που βρέθηκε στην κατοχή του.

Η είδηση για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 52χρονος ιερωμένος προκάλεσε αίσθηση αλλά και ανησυχία στους γονείς της Κοινότητας του Αγίου Γεωργίου, καθώς επρόκειτο για στέλεχος της Εκκλησίας που ερχόταν σε εκτενή επαφή με τα παιδιά, λόγω της συμμετοχής του σε οργανωμένες παιδικές κατασκηνώσεις.  Εξάλλου, ο ίδιος ήταν εκπαιδευτικός, αφού πριν αποφασίσει να ακολουθήσει την ιεροσύνη ήταν καθηγητής Χημείας σε Λύκειο.

Εάν δεν καταφέρει να αντικρούσει τις κατηγορίες, ο π. Αδάμ κινδυνεύει με πέντε χρόνια φυλάκιση.

Από την πρώτη στιγμή, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας "Εθνικός Κήρυκας", ο Μητροπολίτης Βοστώνης τον έθεσε σε αργία.