Log in
A+ A A-

Κατέσχεσαν το σπίτι ομογενών ως "εγκληματικό εργαλείο"

Αίσθηση στην Αμερικανική Κοινή Γνώμη προκαλεί η περιπέτεια ενός ζευγαριού ομογενών από την Φιλαδέλφεια, που είδε το σπίτι του να κατάσχεται, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ποινικού Κώδικα για τον (ενήλικο) γιο τους, που συνελήφθη για εμπορία ναρκωτικών!

Οι περιπέτειες του Χρήστου και της Μαρκέλας Σουροβέλη με την Δικαιοσύνη άρχισαν - χωρίς να φέρουν ευθύνη οι ίδιοι - τον περασμένο Μάρτιο, όταν ένας μυστικός Αστυνομικός, προσποιούμενος τον ενδιαφερόμενο αγοραστή, έπιασε επ' αυτοφώρω τον 22χρονο γιο τους, Γιάννη, με ποσότητα ηρωίνης αξίας 40 δολαρίων.  Στην συνέχεια, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν επιχείρηση στο σπίτι της οικογένειας, πιάνοντας το αντρόγυνο κυριολεκτικά... στον ύπνο, καθώς δεν γνώριζαν ότι ο γιος τους είχε αναπτύξει παράνομη δραστηριότητα.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μετά από κάποιες εβδομάδες η Αστυνομία επανήλθε, ενημερώνοντας τον Χρήστο Σουροβέλη ότι πρέπει να... εκκενώσει το σπίτι, το οποίο κατάσχεται στο πλαίσιο ειδικού νόμου, αφού συνδέεται με εγκληματική δραστηριότητα, βάσει των κανόνων κατασχέσεων και προστίμων!  Τότε, το ζευγάρι ξεκίνησε έναν αγώνα να πάρει την περιουσία του πίσω, δεχόμενο τον όρο να μην φιλοξενεί πλέον τον συλληφθέντα.  Παρόλα αυτά, εκφράζονται αμφιβολίες για το κατά πόσον θα τα καταφέρει.

"Ήμουν τόσο οργισμένος με την σκέψη ότι κάποιος θα μου έπαιρνε το σπίτι για το τίποτε.  Αυτό μου φέρνει τρέλα.  Είμαι ένας εργαζόμενος άνθρωπος.  Δουλεύω έξι ημέρες την εβδομάδα, μπορεί και επτά!", ανέφερε στο CNN ο κ. Σουροβέλης.

Στο πλευρό του Χρήστου και της Μαρκέλας Σουροβέλη στέκονται οι δικηγόροι του Ινστιτούτου Δικαιοσύνης, οι οποίοι στηρίζουν τον δικαστικό αγώνα τους για επανάκτηση της περιουσίας τους.

Την δεδομένη χρονική στιγμή, το ζευγάρι των ομογενών - που είχε στην ιδιοκτησία του ένα σπίτι 350.000 δολαρίων - φιλοξενείται στους καναπέδες μιας φιλικής οικογένειας.