Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 309
Log in
A+ A A-

Growing Up Greek: Το ριάλιτυ του MTV που διχάζει

Έντονες αντιδράσεις στις τάξεις της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, και όχι μόνο, προκαλεί ριάλιτυ του MTV με θέμα την ζωή των Ελληνοαμερικανών στο Τάρπον Σπρινγκς.  Ο λόγος για το Growing Up Greek, το οποίο κατηγορείται από πολλούς ομογενείς ότι παρουσιάζει μια ρηχή, υπερλαϊκευμένη και δυσφημιστική πλευρά της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας.

Δυσφήμιση ή απλή σάτιρα;  Ντροπιαστική προσέγγιση ή απεικόνιση μιας πραγματικότητας;  Σε κάθε περίπτωση, το ριάλιτυ Growing Up Greek του MTV έχει συγκεντρώσει τα βλέμματα και την προσοχή των Ελλήνων στις ΗΠΑ πριν καλά - καλά βγει στον αέρα!  Ο "extreme" χαρακτήρας του αλλά και οι παραλληλισμοί με το αμφιλεγόμενο - αλλά δημοφιλές - Jersey Shore, έχουν οδηγήσει μέχρι και στην οργάνωση συλλογής ηλεκτρονικών υπογραφών για την ματαίωση της προβολής του! Από την πλευρά τους, οι υποστηρικτές του θεωρούν ότι μεταφέρει μια πλευρά της ελληνοαμερικανικής ομογένειας και συνιστούν στο κοινό να το παρακολουθήσει.

Το σενάριο

Ειδικότερα, το κωμικό ριάλιτυ σόου παρακολουθεί την ζωή μιας παρέας νεαρών παιδιών ελληνικής καταγωγής, περίπου 20 ετών, στο Τάρπον Σπρινγκς της Φλόριδα.  Η καθημερινότητά τους περιλαμβάνει ελληνική διασκέδαση, συναναστροφή και ερωτικές σχέσεις με άλλους Ελληνοαμερικανούς αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται, ιδίως λόγω του χάσματος νοοτροπίας με τους Έλληνες γονείς και παππούδες.

Οι αντιδράσεις ξεκίνησαν όταν βγήκε στον αέρα το τρέιλερ, το οποίο παρουσιάζει τους νεαρούς να προσεγγίζουν την ελληνικότητά τους με τα περισσότερα κλισέ που τους έχουν αποδώσει οι Αμερικανοί: Το "όπα", η διάσημη ελληνική προσφώνηση ("μαλ..."), τα μπουζούκια με τα σπασμένα πιάτα, τις χαρτοπετσέτες και τα δολάρια, ο φραπές και άλλα στοιχεία που επιχειρούν να προσεγγίσουν την ελληνική νοοτροπία.

"Είναι κωμωδία!  Ας το παραδεχτούμε άλλωστε: Τα Ελληνόπουλα είναι... άγρια παιδιά", σχολιάζει στο Facebook η Στέλλα.  Αντίθετα, η Όλγα έχει άλλη άποψη:

"Σας παρακαλώ μην το κάνετε.  Είδα το τρέιλερ και είναι ντροπή.  Δεν μας εκπροσωπείτε!".

, με τον διάλογο, στον οποίο συμμετέχουν εκατοντάδες άτομα, να είναι... ασταμάτητος και σε ορισμένες περιπτώσεις να...ξεφεύγει από την ευγένεια.

Πάντως, στο επίσημο site του MTV οι ομογενείς που σχολίασαν το τρέηλερ επέδειξαν, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, έντονη δυσαρέσκεια για το περιεχόμενο, θεωρώντας ότι η ελληνοαμερικανική κοινότητα δυσφημείται.

Δείτε το τρέιλερ και διαμορφώστε άποψη.

Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου.