Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 309
Log in
A+ A A-

Growing Up Greek: Απειλές, ύβρεις, προσβολές στον... ηλεκτρονικό πόλεμο

Καταγγελίες για απειλές, hacking σε λογαριασμούς, προσωπικές προσβολές και άλλα παρεμφερή περιστατικά χαρακτηρίζουν την αντιπαράθεση μεταξύ Ελλήνων – κυρίως - του εξωτερικού για το ριάλιτυ του MTV "Growing Up Greek", την ώρα που το κανάλι δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα το εντάξει μόνιμα στο πρόγραμμά του.

«Η κοπέλα που ξεκίνησε την συλλογή ηλεκτρονικών υπογραφών κατά του ριάλιτυ δέχτηκε απειλές για να σταματήσει. Όπως κι εγώ. Όπως και η κόρη μου». Τα λόγια ανήκουν σε μια από τις διαχειρίστριες της σελίδας ενάντια στο Growing Up Greek, τα στοιχεία της οποίας βρίσκονται στην διάθεση του New Greek TV.  Η ίδια ήθελε να καταγγείλει πως η αντιπαράθεση για το επίμαχο ριάλιτυ σόου έχει ξεφύγει πλέον από τα όρια της συμφωνίας ή διαφωνίας, φτάνοντας ακόμη και σε πράξεις που παραβιάζουν το ποινικό δίκαιο!

Όμως, καταγγελίες υπάρχουν και από την άλλη πλευρά, όπου ένας από τους διαχειριστές της fan page αναφέρει περίπου τα ίδια πράγματα.

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Οι αντιδράσεις για το Growing Up Greek και οι «ανταπαντήσεις» των υποστηρικτών θεωρήθηκαν αρχικά ως μέρος της διαδικασίας. Με την πάροδο των ημερών όμως, τα πράγματα «αγρίεψαν» και οι διάλογοι δεν ήταν πάντα σε «φιλικό» ύφος.

Όπως ήταν αναμενόμενο, έγιναν πολλά σχόλια και για τους νεαρούς πρωταγωνιστές του σόου, την συμπεριφορά τους ή ακόμη και... την εξωτερική εμφάνισή τους, με αποτέλεσμα κάποιοι εξ αυτών να απαντήσουν δημόσια. Η «σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι» όμως ήταν η δημοσιοποίηση μιας αστυνομικής αναφοράς σχετικά με παλαιότερα ενδοοικογενειακά προβλήματα μιας από τις πρωταγωνίστριες. Ακολούθησαν άλλα δημοσιεύματα, αυτήν την φορά για γονείς κάποιων από τους συμμετέχοντες, με πηγή ξανά το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Τα εν λόγω δημοσιεύματα εμφανίστηκαν και στο προφίλ ενός γνωστού υποστηρικτή του σόου, ο οποίος υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα... χάκερ!

«Μου έκαναν hack το facebook και έβαλαν ένα δημοσίευμα εναντίον των γονέων κάποιων από τα παιδιά που συμμετέχουν. Εμένα με ξέρουν. Δεν θα έκανα ποτέ τέτοιο πράγμα, τους γνωρίζω αυτούς τους ανθρώπους. Όλη μέρα χτυπούσε το τηλέφωνό μου στην δουλειά και δεν προλάβαινα να το σηκώσω». Τάδε έφη ο συγκεκριμένος διαχειριστής, που είδε ξαφνικά στην σελίδα του ένα ανάλογο δημοσίευμα, παρότι ο ίδιος στήριξε και με το παραπάνω το "Growing".

Παράλληλα, το περιβάλλον των πρωταγωνιστών θεωρεί άδικη την προσωπική στόχευσή τους, άσχετα εάν τελικά το σόου – που συγκέντρωσε ως επί το πλείστον πολύ αρνητικές κριτικές – συνεχιστεί ή όχι.

«ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ»

Οι εμπλεκόμενοι στην αντιπαράθεση δημοσιεύουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα "screenshots" για να αποδείξουν του λόγου το αληθές. Από την πλευρά των "Boycott" (σ.σ. συστήνονται ως Σύλλογος «Κανένας»), η ίδια γυναίκα υποστηρίζει ότι απειλήθηκε από στενό συγγενή πρωταγωνιστή με διασπορά φωτογραφιών των παιδιών της στο διαδίκτυο, εάν δεν απομακρύνει τις υποτιμητικές αναφορές στα παιδιά του σόου από το Instagram της!

"Ήρθε αυτή η γυναίκα και απαίτησε να βγάλω τις αναφορές μου για τους πρωταγωνιστές, αλλιώς θα διασπείρει φωτογραφίες των ανήλικων παιδιών μου σε όλο το ίντερνετ!".  Σε ερώτηση αν έχει απευθυνθεί στην Αστυνομία - καθώς υποστηρίζει ότι έχει αντίγραφα και από απειλές για την σωματική της ακεραιότητα -είναι κατηγορηματική: 

"Δεν με φοβίζουν οι απειλές. Δεν μένω στην Φλόριδα. Υπάρχουν όμως και άνθρωποι που μένουν εκεί κοντά και τους απειλούν".

ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΣΟΟΥ

Μέχρι αυτήν την στιγμή, το τοπίο για το κατά πόσον το Growing Up Greek θα συνεχιστεί είναι εξαιρετικά θολό. Παρόλα αυτά, οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται, κυρίως σε ό,τι αφορά κάποια αποσπάσματα που θεωρήθηκε ότι προσβάλουν την Ορθόδοξη Εκκλησία (σ.σ. τηλεθεατές ενοχλήθηκαν από φωτομοντάζ σε Βυζαντινή Εικόνα).

«Αυτό το πλάνο με την εικόνα είναι μηνύσιμο και θα δουμε χειρότερα στο μέλλον. Θα πρέπει και η ίδια η Εκκλησία να πάρει θέση», αναφέρει η ίδια πηγή.

Από πλευράς των επίσημων φορέων της ομογένειας, θέση για το Growing Up Greek έχει πάρει η ΑΧΕΠΑ, με προσωπική δήλωση του Προέδρου Φίλιπ Φράνγκος. Οι υποστηρικτές της εκπομπής επαναλαμβάνουν ότι το κοινό «θα πρέπει να χαλαρώσει» γιατί είναι απλά «ένα σόου του MTV και όχι ντοκιμαντέρ του National Geographic για τους Έλληνες».

*Τα στοιχεία των αναφερόμενων προσώπων βρίσκονται στην διάθεση του συντάκτη.