Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 309
Log in
A+ A A-

Βοστώνη: Η παρέλαση της Ελληνικής Ανεξαρτησίας - Δείτε φωτογραφίες

Παρουσία του πρώην Κυβερνήτη Μασαχουσέτης, και άλλοτε υποψηφίου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάικ Δουκάκη, πραγματοποιήθηκε χθες η 21η Παρέλαση του ελληνισμού της Νέας Αγγλίας για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Η Παρέλαση ξεκίνησε στη 1 ακριβώς μπροστά από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Βοστώνης, ενώ προηγουμένως, στον Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού, τελέστηκε η καθιερωμένη Δοξολογία. Την Πολιτεία της Μασαχουσέτης εκπροσώπησε η υποκυβερνήτης Κάριν Πολίτο, η οποία έκανε λόγο για μια σημαντική ημέρα για τη Νέα Αγγλία.vostoni parelasifetos 3

vostoni parelasifetos 1

 

vostoni parelasifetos 4

vostoni parelasifetos 6

vostoni parelasifetos 5

Στην παρέλαση συμμετείχαν όπως κάθε χρόνο σχολεία και εθνικοτοπικοί σύλλογοι, ενώ την παράσταση έκλεψε και ο τοπικός Σύλλογος των Ευζώνων. Παράλληλα, ξεχωριστή ήταν και η παρουσία εκπροσώπων της Αρμένικης κοινότητας, οι οποίοι έστειλαν μέσω της ελληνικής παρέλασης το δικό τους μήνυμα για τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία.

vostoni parelasifetos 7

vostoni parelasifetos 8

vostoni parelasifetos 11

vostoni parelasifetos 12

vostoni parelasifetos 9

vostoni parelasifetos 10

 

Φέτος, η παρέλαση πραγματοποιήθηκε απόντος του Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθοδίου, ο οποίος απουσίαζε στην Κωνσταντινούπολη. Πριν την εκκίνηση της παρέλασης ο πρόεδρος Βασίλης Καυκάς και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κατέθεσαν στεφάνι και τήρησαν ενός λεπτού σιγής στον χώρο όπου έγινε η τρομοκρατική επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

vostoni parelasifetos 14

vostoni parelasifetos 13

Φωτογραφίες: Δημήτρης Μπίτσικας