Log in
A+ A A-

Σεσημασμένος ο δράστης της δολοφονίας Σαββόπουλου - Αναζητούνται πιθανοί συνεργοί

Τα κίνητρα αλλά και τις συνθήκες υπό τις οποίες ξεκίνησε η ομηρία της οικογένειας Σαββοπούλου διερευνούν πλέον οι Αρχές, μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας του 34χρονου άνδρα από το Μέριλαντ, ο οποίος είναι ο πρώτος βασικός ύποπτος για την τετραπλή δολοφονία στην Ουάσιγκτον.

 

Σύμφωνα με διαρροές από αστυνομικούς στα Αμερικανικά ΜΜΕ, ο Ντάρον Ντίλον Γουίντ, ο οποίος εντοπίστηκε από τεστ DNA σε κομμάτι πίτσας, ενδεχομένως γνώριζε τον Σαββόπουλο, καθώς εικάζεται ότι εργαζόταν ως υπάλληλος σε κάποια από τις εταιρείες του, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί προς το παρόν η εκδοχή.

Όμως, τα ευρήματα σε σχέση με το ποινικό μητρώο του καταδεικνύουν πολλά για το ποιόν του, καθώς μετράει δυο καταδίκες για πλημμελήματα.  Η πρώτη ήταν το 2009, όταν καταδικάστηκε σε 30 μέρες φυλάκιση για σεξουαλική επίθεση δευτέρου βαθμού, ενώ έναν χρόνο αργότερα συνελήφθη και δήλωσε ένοχος για φθορά ξένης περιουσίας.  Στην ίδια υπόθεση αντιμετώπιζε και κατηγορία για ληστεία, η οποία όμως δεν στοιχειοθετήθηκε τελικά και κατέπεσε.

Πάντως, την δεδομένη χρονική στιγμή, η Αστυνομία δεν έχει διευκρινίσει εάν ο Γουίντ είναι ο ίδιος άνθρωπος που εμφανίστηκε στις κάμερες του κλειστού κυκλώματος να τρέχει λίγο μετά το συμβάν.  Το γεγονός αυτό, ενισχύει τις υποψίες ότι το στυγερό τετραπλό φονικό διεπράχθη από τουλάχιστον δυο δράστες, όμως οι έρευνες συνεχίζονται.

Παράλληλα, εκτός από τις ενδείξεις ότι ο δράστης ή οι δράστες ήταν γνωστοί της οικογένειας - εκτίμηση που προκύπτει από την απουσία ίχνους διάρρηξης ή παραβίασης εισόδων - μια από τις οικιακές βοηθούς ανέφερε πως, ούτως ή άλλως, ο Σαββόπουλος δεν έδινε ιδιαίτερη σημασία σε θέματα ασφαλείας, ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που άφηνε πόρτες και παράθυρα ανοιχτά, χωρίς να φοβάται ότι κάποιος θα εισβάλει στο σπίτι του, στο οποίο είχε ακριβά και σπάνια έργα τέχνης, όπως επίσης και κοσμήματα.  Όλα αυτά, σε συνδυασμό με πληροφορία που έδωσε ένας ντετέκτιβ στο CNN ("όποιος ή όποιοι βρίσκονταν στο σπίτι, σίγουρα ήθελαν χρήματα"), δημιουργεί μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τα κίνητρα του αποτρόπαιου περιστατικού, κατά το οποίο - εκτός των άλλων - βασανίστηκε πριν δολοφονηθεί το 10χρονο παιδί, για να ασκηθεί πίεση στους γονείς του.

Τα τηλέφωνα πριν την πυρκαγιά

Η Αστυνομία συμπληρώνει σιγά - σιγά το παζλ της υπόθεσης ελέγχοντας εξονυχιστικά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του Σάββα Σαββόπουλου λίγο πριν δολοφονηθεί.  Συγκεκριμένα, σε αυτά τα διαδοχικά τηλέφωνα εμπλέκεται ο Σαββόπουλος, μια Τράπεζα, ένας λογιστής, ένα στέλεχος του γραφείου του, μια κατασκευαστική και η βασική εταιρεία του επιχειρηματία (Iron Works).  Τα πρώτο τηλεφώνημα έγινε στις 7 το πρωί της 14ης Μαϊου και το τελευταίο στις 11:54.  Στη 1:15 το μεσημέρι ξεκίνησε η πυρκαγιά στο σπίτι.

Βάσει των ίδιων στοιχείων, το τελευταίο τηλεφώνημα του Σαββόπουλου έγινε στο στέλεχος του γραφείου του, στις 11:54.  Όμως, δεν υπήρξε καμία απάντηση, καθώς ο υπάλληλος είδε τις κλήσεις και επιχείρησε να επικοινωνήσει στη 1:40.  Όταν δηλαδή είχε ήδη ξεκινήσει η πυρκαγιά.  Όμως, επιβεβαίωσε ότι νωρίτερα είχε αφήσει ένα πακέτο στο σπίτι του Σαββόπουλου, στο οποίο πιθανολογείται ότι είχαν συσκευαστεί τα 40.000 δολάρια.

Η Αστυνομία ζητά την συμβολή μαρτύρων, προσφέροντας το ποσό των 25.000 δολαρίων για κάθε νέα αξιόπιστη πληροφορία.