Log in
A+ A A-

Κηδεύονται τα μέλη της οικογένειας Σαββοπούλου - "Είμαι αθώος" δηλώνει ο συλληφθείς

Το τελευταίο αντίο θα πουν την Δευτέρα συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στον ομογενή επιχειρηματία Σάββα Σαββόπουλο, την σύζυγό του Έιμι και τον γιο του Φίλιππα, σε μια κοινή νεκρώσιμο Ακολουθία που θα ψαλεί στον Ελληνορθόδοξο Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας στην Ουάσιγκτον.

Κατά την διάρκεια της Κυριακής, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη αγρυπνία (wake) κατά την οποία, σύμφωνα με το Αμερικανικό έθιμο, οι σωροί εκτίθενται συγκεκριμένες ώρες παρουσία της οικογένειας, προκειμένου το κοινό να προσέλθει για να συλλυπηθεί και να αποτίσει σεβασμό στους νεκρούς.

Ασφαλώς, στο περιθώριο του "ύστατου χαίρε", άπαντες έχουν στο μυαλό τους τις έρευνες της Αστυνομίας για την πλήρη εξιχνίαση του εγκλήματος.  Εν μέσω μιας - συνεχιζόμενης εξ αρχής - τακτικής των Αρχών να μην δίνουν πολλές πληροφορίες για τις λεπτομέρειες της διερεύνησης, η υπερασπιστική γραμμή του 34χρονου συλληφθέντα, Ντάρον Ουίντ, φαίνεται πως είναι "σκληρή", καθώς αρνείται με κάθε τρόπο και ύφος τις κατηγορίες που του αποδίδονται.

Μάλιστα, ο συνήγορός του άφησε αιχμές για την στάση της Αστυνομίας, αφήνοντας να εννοηθεί πως, ούτε λίγο ούτε πολύ, έχει "επαναπαυθεί" στην σύλληψη του εντολέα του, ο οποίος είναι αθώος, και δεν δίνει βάση στον εντοπισμό των πραγματικών ενόχων.  Παράλληλα, αμφισβήτησε την ύπαρξη του DNA του στο κομμάτι πίτσας, τονίζοντας ότι πρόκειται για άνθρωπο που... δεν τρώει πίτσα. 

Πάντως, ανώτεροι αξιωματικοί έχουν ξεκαθαρίσει πως αναζητούν συνεργούς, ενώ ο Ουίντ θα παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιων των Αρχών της Δικαιοσύνης στις 23 Ιουνίου