Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Εκδήλωση κατά του καρκίνου του μαστού

Πλήθος φίλων και συγγενών παρευρέθηκαν σε δείπνο του ιδρύματος "Kat's Ribbon of Hope" που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Γκλεν Κόουβ της Νέας Υόρκης.

Το συγκεκριμένο ίδρυμα δωρίζει κατά μέσο όρο 110,000 δολάρια ετησίως σε Δίκτυο Ασθενών, καθώς και σε ερευνητικές κλινικές δοκιμές που αναλαμβάνουν ινστιτούτα κατά του καρκίνου του μαστού στη Νέα Υόρκη και στο Λονγκ Άιλαντ.

Ειδικότερα, όπως ανέφεραν οι συνιδρυτές-πρόεδροι του εν λόγω ιδρύματος, Δέσποινα Γιαράν και Γιώργος Ράπτης,το Kat's Ribbon of Hope συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας Feistein (The Feistein Institute for Medical Research) και τη γραμμή υποστήριξης the Adelphi Breast Cancer Support Hotline.

Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία του ιδρύματος, το δίκτυο του Kat's Ribbon of Hope Patient Navigator, κατά τη διάρκεια της περιόδου Μάιος 2014-Ιούνιος 2016,θεράπευσε 525 γυναίκες.

Το Ίδρυμα "Kat's Ribbon of Hope" ιδρύθηκε το 2013 από την Κατερίνα Ντίνα Ράπτη, η οποία κατάφερε να νικήσει την ασθένεια του καρκίνου του στήθους. Όπως ανέφερε στο NGTV, δεν αναρωτήθηκε ποτέ «γιατί» έτυχε σε εκείνη η εμφάνιση αυτής της ασθένειας, αλλά αντίθετα θεώρησε ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία εκτίμησε περισσότερο την αξία της ζωής και ότι η αποστολή της είναι να υποστηρίξει άλλες γυναίκες που βιώνουν την ασθένεια αυτή. Σημειώνεται ότι την πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζουν ο σύζυγός της και η αδερφή της.

Αποστολή του Ιδρύματος είναι η παροχή οικονομικής υποστήριξης σε γυναίκες, οι οποίες λόγω οικονομικών δυσχερειών δεν θα μπορούσαν να προβούν σε έγκαιρη πρόγνωση, η παροχή υπηρεσιών θεραπείας κατά του καρκίνου του μαστού και παροχή πρόσβασης σε πληροφορίες και υπηρεσίες σε γυναίκες, προκειμένου να σωθούν περισσότερες ζωές.

Σύμφωνα με τον οργανισμό BreastCancer.org, περίπου μία στις οκτώ γυναίκες αναμένεται να αναπτύξει καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής της, ενώ 85% των καρκίνων μαστού προέκυψαν σε γυναίκες που δεν είχαν παρουσιάσει τη συγκεκριμένη ασθένεια στο οικογενειακό ιστορικό τους.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης ήταν μεταξύ άλλων η δημοσιογράφος του NBC, Lynda Baquero, η ερευνητρια του Feinstein Institute for Medical Research, Δρ. Aneette Lee, καθώς και ο ογκολόγος-κλινικός ερευνητής του Memorial Sloan Kettering Cancer Center, Δr. Neil Lyengar.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Kat's Ribbon of Hope Foundation: www.katsribbonofhope.com.