Log in
A+ A A-

Περικλής Κανάρης: Το Unplugged κλείνει τον κύκλο του στο DROM

Μετά από δύο χρόνια μιας πολύ επιτυχημένης διαδρομής σε σημαντικούς συναυλιακούς χώρους της Νέας Υόρκης, ο καταξιωμένος συνθέτης και ερμηνευτής Περικλής Κανάρης και το μουσικό σχήμα του, "SYNOLON", ολοκληρώνουν τις παραστάσεις με τίτλο "Unplugged" με μια μεγάλη συναυλία στη μουσική σκηνή "DROM", στο Lower East Side του Μανχάτταν.

 

Το φινάλε στο "DROM" θα περιλαμβάνει ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα, βγαλμένο από όλες τις βραδιές του "Unplugged", περιλαμβάνοντας διαχρονικά τραγούδια από το ρεμπέτικο, το λαϊκό και το έντεχνο ελληνικό τραγούδι αλλά και προσωπικές δημιουργίες του ίδιου του Περικλή Κανάρη.

Στο "Unplugged", ο Περικλής Κανάρης επέλεξε ένα τρόπο παρουσίασης του Ελληνικού τραγουδιού με έμφαση σε ακουστικά όργανα όπως το μπουζούκι, το ακκορντεόν, η φυσαρμόνικά, το φλάουτο, το βιολοντσέλλο, η βιόλα, το πιάνο, η ακουστική κιθάρα και τα κρουστά. Οι ενορχηστρώσεις αυτές είχαν ως στόχο την αμεσότερη και οικειότερη επαφή του κοινού με τα ίδια τα τραγούδια. Το πείραμα αποδείχτηκε ιδιαίτερα επιτυχημένο, με επιστέγασμα τη μεγάλη συμμετοχή του κοινού στο τραγούδι. Η Ελένη Σακέλη έγραψε στον Εθνικό Κήρυκα για το Unplugged: "Στη φωνή και στο πιάνο, ο Κανάρης ανακαλεί την μεγάλη παράδοση των τραγουδοποιών αλλά με μία ιδιαίτερη, διαχρονική ποιότητα που είναι εντελώς δική του", ενώ ο Χριστόδουλος Αθανασάτος στο New Greek TV ανέφερε πως "ο Περικλής Κανάρης ετοίμασε έναν μοναδικό συνδυασμό έντεχνων και λαϊκών κομματιών, προσφέροντας ένα όμορφο μουσικό ταξίδι."

Το φινάλε της σειράς "Unplugged" θα έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για τον δημιουργό και τους φίλους του στη Νέα Υόρκη, καθώς ειδικά για αυτή την περίσταση επιστρέφει στον χώρο που ξεκίνησε τις ζωντανές εμφανίσεις με το "SYNOLON" στο Μανχάτταν το 2008, μια σειρά συναυλιών που κράτησε 5 χρόνια και άλλαξε τα δεδομένα της παρουσίασης της ελληνικής μουσικής στη Νέα Υόρκη. Τον συνθέτη θα πλαισιώσουν οι μόνιμοι συνεργάτες του Peter Douskalis (κιθάρα, βοηθός διεύθυνσης), Αγαπητός Μαγκανάρης (μπουζούκι), Jessie Reagen Mann (τσέλλο), Gary Schreiner (ακκορντεόν, φυσαρμόνικα), Gian Carlo de Trizio (κρουστά) αλλά και αρκετοί εκλεκτοί καλεσμένοι καλλιτέχνες που συμμετείχαν σε αυτό το project όπως ο Athan Hilaki (κιθάρα, τραγούδι), η Σοφία Τζίνη (τραγούδι), ο Νεκτάριος Αντωνίου (τραγούδι) και η Καρολίνα Μαλακάση (τραγούδι).