Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165
Log in
A+ A A-

Έλληνας φωτογράφος στην...κορυφή του World Trade Center

Ένας Έλληνας, με καταγωγή από την Πάτρα, κατάφερε να κερδίσει τον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας για το World Trade Center, συγκεντρώνοντας τα περισσότερα likes στο Facebook.

Πρόκειται για τον Βλάση Ραφαηλίδη, η φωτογραφία του οποίου υπερίσχυσε περισσοτέρων των 1000 συμμετοχών από ολόκληρο τον κόσμο, με 64.000 κοινοποιήσεις και 75644 likes.  

«Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε τον διαγωνισμό και να μπορέσουν οι Έλληνες να είναι από τους πρώτους που θα ανέβουν στο observation deck του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, ενάμιση χρόνο προτού αυτό ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό. Είναι ένα συμβολικό έπαθλο που θα δείξει ότι αν θέλουμε κάτι πολύ, μπορούμε να το πετύχουμε, ενώ παράλληλα θα τονώσει την ψυχολογία των Ελλήνων, έστω και προσωρινά» ανάφερε ο νικητής του διαγωνισμού.

«Τίποτα στον κόσμο, πόσο μάλλον η τρομοκρατία, δεν πρέπει να μπορέσει να σβήσει το χρώμα από τη σημαία ενός έθνους. Η διαγώνια λωρίδα από φως που λούζει τον Πύργο αντιπροσωπεύει τις ψυχές εκείνων που χάθηκαν άδικα την τραγική εκείνη ημέρα. Τις δύσκολες αυτές εποχές, που ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, έρχεται μαι νότα αισιοδοξίας να μας θυμίσει ότι μπορούμε να είμαστε ψηλά, αρκεί να μην αφήσουμε τις αντιξοότητες να μας νικήσουν».

Όπως αναφέρει η espresso, το ύψος του νέου κτιρίου αγγίζει τα 1776 πόδια, αριθμός που αντιστοιχεί στο έτος που ανακηρύχθηκε η ανεξαρτησία των Ηνωμένων Πολιτειών.