Log in
A+ A A-

Euroleague: Νίκη για ΠΑΟ - Λατρεία για Ομπράντοβιτς (VIDEO)

Ένας Παναθηναϊκός από τις εποχές... Ομπράντοβιτς κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Φενέρμπαχτσε του «Ζοτς», παίρνοντας την υπερπολύτιμη νίκη με σκορ και υπερκαλύπτοντας την διαφορά του πρώτου αγώνα. Δάκρυσαν και οι... πέτρες με την συγκινητική υποδοχή του «προπονητή των τίτλων».

Η αξία της νίκης του Παναθηναϊκού επί της Φενέρμπαχτσε ενδεχομένως να διαφανεί στο τέλος της φάσης του τοπ – 16, αν στο μεταξύ οι «πράσινοι» δεν τα κάνουν...θάλασσα τις επόμενες αγωνιστικές. Όμως, επί του παρόντος, σχεδόν κανείς δεν στέκεται – τουλάχιστον κατά κύριο λόγο – στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά, κυρίως, στις συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές που σημάδεψαν την επιστροφή του Ζοτς στο ΟΑΚΑ, αυτήν την φορά ως αντιπάλου του Παναθηναϊκού.

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ξέσπασαν σε χειροκροτήματα από την πρώτη στιγμή που ο αγαπημένος τους Ζέλικο πάτησε τον αγωνιστικό χώρο, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του και κουνώντας ένα τεράστιο πανό με την μορφή του που είχαν αναρτήσει στην εξέδρα. Ο ίδιος ο Ζοτς έδειξε να «λυγίζει», όμως αυτό ήταν μόνο η αρχή. Όλα αυτά καθώς, στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, Παύλος, Θανάσης και Δημήτρης Γιαννακόπουλος βράβευσαν επίσημα τον επί 13 χρόνια προπονητή τους, ευχαριστώντας τον για την προσφορά του. Εκείνη την στιγμή, προβλήθηκε και βίντεο με τις καλύτερες στιγμές του Ομπράντοβιτς στον Παναθηναϊκό, κι ενώ τα συνθήματα των οπαδών του Παναθηναϊκού δονούσαν την ατμόσφαιρα.

Με τους παράγοντες του Παναθηναϊκού να ξεσπούν σε κλάματα, ο Ομπράντοβιτς πήρε το μικρόφωνο και, με τρεμάμενη φωνή, απευθύνθηκε στο κοινό του Παναθηναϊκού μιλώντας στα ελληνικά, εκφράζοντας την αγάπη του

"Δεν καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο μου είναι όλο αυτό. Σας αγαπώ πάρα πάρα πάρα πάρα πολύ!", είπε ο Ζοτς, με χιλιάδες οπαδούς στις εξέδρες να χειροκροτούν.


Λίγο αργότερα, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος χαρακτήρισε τον Ομπράντοβιτς «κομμάτι της ζωής μας και της Ιστορίας μας», ενώ σε ερώτηση για το αν θα τον φέρει πίσω, άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα (σ.σ. «θα δούμε»).


ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ... ΑΓΩΝΑΣ

Όμως, εκτός των άλλων, Παναθηναϊκός και Φενέρμπαχτσε αναμετρήθηκαν και στο γήπεδο, με τους «πράσινους», παρά τις απουσίες των Γκιστ και Κάρυ, να παίρνουν την υπερπολύτιμη νίκη με 76-67, καλύπτοντας και την διαφορά του πρώτου αγώνα στην Κωνσταντινούπολη.


Για την επικράτησή τους, οι παίκτες του Φραγκίσκου Αλβέρτη στηρίχθηκαν στον εκπληκτικό Μπράμο (23 πόντοι), ο οποίος έβλεπε το καλάθι σαν βαρέλι από τα 6.75 (7/8 τρίποντα), τον Διαμαντίδη (15 πόντοι) και τους Ράιτ και Φώτση που σημείωσαν 10 πόντους. Πάντως, άξια αναφοράς είναι η αγωνιστική παρουσία του 36χρονου Μάικ Μπατίστ, ο οποίος, εν μέρει, εξέθεσε τον Αργύρη Πεδουλάκη, που επέμενε να τον χρησιμοποιεί απειροελάχιστα, ακόμη και σε λεγόμενα «εύκολα» ματς.

Από πλευράς της Φενέρ, που κατέρρευσε στο τελευταίο δεκάλεπτο, κορυφαίοι σκόρερ ήταν οι Πρέλντζιτς (13π.) και Μπογκντάνοβιτς (10 π.)
Πλέον, οι «πράσινοι» πάνε την άλλη εβδομάδα στην Βαρκελώνη με στόχο να κάνουν το διπλό – έκπληξη που θα καλύψει το «πατατράκ» από την Λαμποράλ Κούτσα και θα τους δώσει σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης, λίγο πριν την τελική ευθεία και τα κρίσιμα ματς με Μάλαγα (ΟΑΚΑ) και Ολυμπιακό (ΣΕΦ).

Δείτε το βίντεο της βράβευσης του Σέρβου τεχνικού.

Media