Log in
A+ A A-

Κίνδυνος κατάργησης για το Ράλυ Ακρόπολις;

Μια αθλητική διοργάνωση που φέρνει σταθερά έσοδα στην Ελλάδα, το Ράλυ Ακρόπολις, κινδυνεύει ακόμη και με κατάργηση, εξαιτίας των προβλημάτων στην εξόφληση ενός παράβολου ύψους 170.000 ευρώ προς την Eurosport Events, η οποία καλύπτει τηλεοπτικά και διαφημιστικά την διοργάνωση.

 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Ράλυ Ακρόπολις, Παύλου Αθανασούλα, οι διοργανωτές αναγκάζονται, εκ των φαινομένων, να βάλουν χρήματα από την τσέπη τους, καθώς κρατικοί φορείς (όπως η Περιφέρεια Αττικής) δήλωσαν αδυναμία να στηρίξουν την προσπάθεια.

Όπως τονίζει, η Eurosport Events απαιτεί την άμεση εξόφληση για την διοργάνωση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο, ειδάλλως θα κινηθεί αναλόγως, ενώ θα εκθέσει την Ελλάδα και το Ακρόπολις στο εξωτερικό.

Βάσει σχετικής έρευνας που έχει δοθεί στην δημοσιότητα, το Ακρόπολις αποτελεί σημαντική οικονομική ανάσα για την Ελλάδα, καθώς επιφέρει κατά μέσο όρο 8.000.000 ευρώ σε συνάλλαγμα, ενώ περίπου 10.000.000 τηλεθεατές παρακολουθούν την διοργάνωση μέσω του Eurosport.