Log in
A+ A A-

Οι Anonymous απειλούν το Μουντιάλ της Βραζιλίας

Εκτός από την γενική κατακραυγή, τις διαδηλώσεις και τις κατώτερες του αναμενομένου προπωλήσεις εισιτηρίων, οι διοργανωτές του Μουντιάλ της Βραζιλίας έχουν να αντιμετωπίσουν έναν ακόμη πονοκέφαλο: Αυτόν των "Anonymous", οι οποίοι προανήγγειλαν επιθέσεις σε βασικές ομοσπονδιακές και κρατικές ιστοσελίδες της Βραζιλίας και της FIFA, έχοντας ήδη "χτυπήσει" τον server του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας!

 

"Ήδη κάνουμε σχέδια. Δεν νομίζω ότι μπορεί να κάνουν πολλά για να μας σταματήσουν", ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ένα μέλος των Anonymous με το ψευδώνυμο "Ντιοράτο".

"Οι επιθέσεις θα επικεντρωθούν σε επίσημες ιστοσελίδες και σε ιστοσελίδες εταιρειών που σπονσοράρουν το Κύπελλο", συμπλήρωσε ένας άλλος "Anonymous" με το ψευδώνυμο "Τσε Κομοντόρ".

Στην πρόσφατη "προειδοποιητική" επίθεση που πραγματοποιήθηκε εναντίον του Υπουργείου Εξωτερικών της Βραζιλίας, διέρρευσαν 333 απόρρητα έγγραφα, σε μια επίθεση που χαρακτηρίστηκε ως η σοβαρότερη διαδικτυακή παραβίαση στην χώρα μετά την παρακολούθηση του e-mail του προέδρου της χώρας από την NSA, που είχε αποκαλυφθεί από τον Έντουαρντ Σνόουντεν.