Log in
A+ A A-

Πρεμιέρα Μουντιάλ: Βραζιλία - Κροατία 3-1

Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Βραζιλία ανέτρεψε την κατάσταση και με δυο γκολ στο τελευτάιο εικοσάλεπτο, κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της αξιόμαχης Κροατιας (3-1) στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

Οι Κροάτες προηγήθηκαν στο 11΄ με αυτογκόλ του Μαρτσέλο και έδειξαν ικανοί να κάνουν την έκπληξη με το... "καλημέρα", αφού θα αποτελούσε ηχηρό χτύπημα για την "σελεσάο" ένα ανεπιτυχές αποτέλεσμα μπροστά στο κοινό της. Παρόλα αυτά, οι Βραζιλιάνοι ισοφάρισαν σχετικά γρήγορα (29') και δέχτηκαν ώθηση προκειμένου να γυρίσουν την κατάσταση από νωρίς και να βαδίσουν προς το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά όμως, η Κροατία αμύνθηκε και κράτησε χαρακτήρα, μέχρι να έρθει η φάση του 71ου λεπτού όταν, με αμφισβητούμενο πέναλτυ, ο Νεϊμάρ έκανε το 2-1 και έβαλε τις καρδιές των Βραζιλιάνων στην θέση τους.
Το σκορ έκλεισε στο 92' ο Όσκαρ, δίνοντας τους Βραζιλιάνους τη νίκη για 19η συνεχόμενη πρεμιέρα Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Άλβες, Νταβίντ Λουίζ, Μαρσέλο, Παουλίνιο (63' Ερνάνες), Λουίζ Γκουστάβο, Οσκάρ, Χουλκ (68' Μπερνάρντ), Νεϊμάρ, Φρεντ.
ΚΡΟΑΤΙΑ: Πλετίκοσα, Σρνα, Τσόρλουκα, Λόβρεν, Βρσάλκο, Μόντριτς, Ράκιτιτς, Κόβατσιτς (61' Μπρόζοβιτς), Πέρισιτς, Όλιτς, Γέλαβιτς.

Γκολ: 29' και 71' πέν. Νεϊμάρ, 92' Οσκάρ / 11' αυτ. Μαρσέλο
Κάρτες: 27' Νεϊμάρ, 65' Τσόρλουκα