Log in
A+ A A-

Συνεχιζόμενες διαβουλεύσεις πριν την συνάντηση με τρόικα

Με το μυαλό στο Παρίσι η Κυβέρνηση, ολοκληρώνει σήμερα τις εντός Ελλάδας συζητήσεις, για να ξεκινήσει από αύριο στη Γαλλική πρωτεύουσα τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

Από το πρωί, βρίσκεται σε εξέλιξη ένας μαραθώνιος συναντήσεων του Πρωθυπουργού με όλους τους εμπλεκόμενους Υπουργούς, που θα ολοκληρωθεί αργά το βράδυ, με σύσκεψη Σαμαρά – Βενιζέλου – Χαρδούβελη και τη συμμετοχή όλων όσοι ταξιδέψουν στη Γαλλία.

Οι τρεις άνδρες συναντήθηκαν και πριν από λίγη ώρα, με τον Υπουργό Οικονομικών να δηλώνει εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ότι η Κυβέρνηση δεν βάζει κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, προσθέτοντας ότι στο Παρίσι θα διεξαχθεί μιας τεχνικής φύσεως συζήτηση για την πορεία προόδου του μνημονίου, καθώς στη συγκεκριμένη διαπραγμάτευση, δεν μπορεί να γίνει πολιτική συζήτηση.   

Νωρίτερα, συνεδρίασε για πρώτη φορά το Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης, με τον Πρωθυπουργό να δηλώνει – μεταξύ άλλων – ότι η ανεργία είναι ο πιο ύπουλος και σκληρός αντίπαλος της κοινωνίας και δεν αντιμετωπίζεται με ευχολόγια αλλά με δράσεις. Στη συνεδρίαση τέθηκε επί τάπητος πρόταση του Υπουργείου Εργασίας, για δημιουργία λευκού μητρώου επιχειρήσεων για τον συνεπή επιχειρηματία, και να ξεκινήσει διάλογος για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών όσων επιχειρήσεων δεν χρωστούν και διατηρούν σταθερό τον αριθμό των εργαζομένων τους.

Την ανάγκη να υπάρχει απαραιτήτως ρήτρα απασχόλησης σε οποιοδήποτε αναπτυξιακό μέτρο, επισήμανε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.