Log in
A+ A A-

TUI: Τεράστια ανάκαμψη για τον ελληνικό τουρισμό

Τα θετικά μηνύματα για την φετινή πορεία του ελληνικού τουρισμού ήρθε να επιβεβαιώσει ο ευρωπαϊκός ταξιδιωτικός οργανισμός TUI Travel, κάνοντας λόγο για "τεράστια ανάκαμψη" της ζήτησης για διακοπές στην Ελλάδα.

Τις σχετικές δηλώσεις έκανε στο Reuters ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUI Travel, Πέτερ Λονγκ, ο οποίος εκτίμησε πως ρόλο σε αυτήν την εξέλιξη παίζει το γεγονός ότι η χώρα, πλέον, έχει σταθεροποιηθεί.

Σύμφωνα με τον κ. Λονγκ, ιδιαίτερη ζήτηση φέτος έχουν, εκτός από την Ελλάδα, οι ισπανικές Βαλεαρίδες, οι Κανάριοι Νήσοι και η Τουρκία, ενώ, από τους εκτός Ευρώπης προορισμούς, η Τζαμάικα συγκεντρώνει την μερίδα του λέοντος στις κρατήσεις.

Παρότι όμως ο ελληνικός τουρισμός δείχνει σε καλύτερη μοίρα, η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη θα έχει αντίκτυπο στην γενικότερη τουριστική κίνηση στο σύνολό της.  Όπως τονίζει ο Λονγκ, ο TUI καταγράφει φέτος μια μείωση στον αριθμό των κρατήσεων σε ποσοστό 2%, εξισσοροπώντας, προς το παρόν, τα έσοδά του σε σχέση με πέρυσι με την διάθεση ακριβότερων πακέτων διακοπών, σε ταξιδιώτες που, προφανώς, έχουν την δυνατότητα να βάλουν το χέρι στην τσέπη για τις διακοπές τους.

Στην Γερμανία, που είναι και η βάση του TUI, οι κρατήσεις παραμένουν σταθερές, ενώ πτώση παρουσιάζει η Γαλλία και οι Σκανδιναβικές χώρες.