Βοστώνη: Εκδηλώσεις μνήμης για την τραγωδία του Μαραθωνίου
- Written by C.Athanasatos
Με εκδηλώσεις μνήμης τιμά η Βοστώνη την μνήμη των τριών αθώων που έχασαν την ζωή τους πριν από ένα χρόνο, κατά την διάρκεια του Μαραθωνίου, εξαιτίας των βομβιστικών μηχανισμών των αδερφών Τσερνάεφ. Ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν εκπροσωπεί τον Λευκό Οίκο.
Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που η Παγκόσμια Κοινή Γνώμη πάγωσε όταν ο Μαραθώνιος της Βοστώνης, μια από τις μεγαλύτερες αθλητικές "γιορτές" στον πλανήτη, βάφτηκε με αίμα, θρήνο και πανικό. Οι αδερφοί Τσερνάεφ, τυφλωμένοι από το μίσος, αποφάσισαν να στείλουν το δικό τους "μήνυμα" με μια τρομοκρατική επίθεση που έπιασε στον "ύπνο" τις Αμερικανικές Αρχές. Αθλητές και θεατές άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι. Τρία άτομα έχασαν την ζωή τους ενώ περίπου 260 τραυματίστηκαν σοβαρά. Πολλοί από αυτούς, είδαν την ζωή τους να στιγματίζεται για πάντα: Ακρωτηριάστηκαν, υπέστησαν άλλου είδους αναπηρίες, είδαν τα σημάδια της επίθεσης να μην φεύγουν ποτέ από το σώμα τους. Ένα χρόνο μετά, η Βοστώνη πραγματοποίησε εκδήλωση μνήμης από το γεγονός, την ώρα που η έναρξη του Μαραθωνίου του 2014 πλησιάζει.
Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το πρωί, στο σημείο της έκρηξης, όπου συγγενείς των νεκρών, αλλά και συνάδελφοί τους, βρέθηκαν στο σημείο για να αποτίσουν φόρο τιμής, σε ένα κλίμα συγκινησιακά φορτισμένο.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το απόγευμα της Τρίτης, όταν, μεταξύ των ομιλητών, θα είναι και τραυματίες από την φονική επίθεση. Μεταξύ των επισήμων θα είναι και ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.
Related items
-
Βοστώνη: Αναβλήθηκε η παρέλαση λόγω καιρού - Οι προγνώσεις για τη Νέα Υόρκη
-
Πρόσκληση στον Α. Τσίπρα να μιλήσει στην Βοστώνη
-
Νέα Υόρκη: Σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα τύπου Βοστώνης
-
Βοστώνη: Η παρέλαση της Ελληνικής Ανεξαρτησίας - Δείτε φωτογραφίες
-
'Αρωμα Ελλάδας στον Μαραθώνιο της Βοστώνης - Έφεραν στεφάνια και έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο