Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 165
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Hellenic Relief Foundation: Η ομογένεια που δεν ξεχνά την Ελλάδα

Κοντά στις ελληνικές οικογένειες που έχουν ανάγκη στάθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ομογενειακό Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης, "Hellenic Relief Foundation", αποστέλοντας μεγάλες ποσότητες τροφίμων στην Ελλάδα, ενόψει των εορτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Hellenic Relief Foundation, φέτος απεστάλησαν συνολικά 647 δέματα, τα οποία περιελάμβαναν γαλοπούλες και άλλα εδέσματα του γιορτινού τραπεζιού.  Από τα δέματα αυτά, τα 344 διανεμήθηκαν σε οικογένειες στην Αθήνα, 103 αξιοποιήθηκαν από Οργανισμούς (μεταξύ αυτών τα Χωριά SOS, το Μερώπιο Γηροκομείο κ.ά.) ενώ άλλα 200 διατέθηκαν για φιλανθρωπικές ανάγκες στην Κέρκυρα, κατόπιν πρωτοβουλίας και συνεισφοράς του Πανκερκυραϊκού Συλλόγου.

Τα έσοδα συγκεντρώθηκαν από την συναυλία του δημοφιλούς ερμηνευτή και μαέστρου της ομογένειας, Γρηγόρη Μανινάκη, που πραγματοποιήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου υπό την οργανωτική ευθύνη της Ενορίας των Αγίων Νικολάου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Ρόουζλαντ, ενώ ο Παγκερκυραϊκός Σύλλογος αξιοποίησε έσοδα από την λαχειοφόρο αγορά και τις εισφορές των μελών του.

"Έξι μόλις μέρες μεσολάβησαν από την ημέρα της συναυλίας στο New Jersey ως την παράδοση στην Ελλάδα. Σε αυτό το ελάχιστο χρονικό διάστημα, εστάλησαν τα χρήματα στις εταιρείες τροφοδοσίας, παραλήφθηκαν οι γαλοπούλες και τα υπόλοιπα τρόφιμα, μοιράσθηκαν σε πακέτα και παραδόθηκαν σε οικογένειες και οργανισμούς που έχουν ανάγκη. Αυτό δείχνει ότι οι εθελοντές του HRF στην Νέα Υόρκη και την Ελλάδα, έχουν θεσπίσει ένα μηχανισμό που κινείται γρήγορα και αποτελεσματικά. Εκ μέρους όλων, που χάρη στην ευαισθησία των ομογενών θα περάσουν τις γιορτές με αξιοπρέπεια, ευχαριστούμε όσους υποστήριξαν και συνεχίζουν να υποστηρίζουν αυτή την προσπάθεια.", δήλωσε ο Στέλιος Τακετζής, μέλος του Δ.Σ. του Hellenic Relief Foundation.

To Hellenic Relief Foundation (Ιδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης) ιδρύθηκε στην Νέα Υόρκη τον Ιανουάριο του 2012 με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων στις Η.Π.Α. προς αγορά και διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε αναξιοπαθούντες στην Ελλάδα που έχουν αυξηθεί λόγω της κρίσης. Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί περίπου 225,000 δολάρια με τα οποία έχουν αγορασθεί και διανεμηθεί 240 περίπου τόνοι τροφίμων με μηνιαίες παραδώσεις σε περίπου 15,000 οικογενειες.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.hellenicrelief.org