Log in
A+ A A-

Δείτε βίντεο: Το 41ο Γκαλά του HANAC

Με την βράβευση του γνωστού ελληνοαμερικανού, Χάρυ Γιαννούλη, πραγματοποιήθηκε φέτος το 41ο επετειακό γκαλά του HANAC, σε μια κατάμεστη αίθουσα του Mandarin Oriental, παρουσία πλήθους κόσμου.

 Η επιλογή του κ. Γιαννούλη δεν είναι τυχαία, αφού, πριν από 25 χρόνια, εργαζόταν στο HANAC, πιάνοντας, μάλιστα, την πρώτη του δουλειά.  Έκτοτε, δεν έκοψε ποτέ τις σχέσεις του με την οργάνωση και την πρόεδρο Ευαγγελίνα Δουρή, με αποτέλεσμα η προσφορά του να αναγνωριστεί με το συμβολικό αυτό βραβείο. 

"Η σχέση μου με το HANAC ξεκινάει πριν από 25 χρόνια, όταν έπιασα πρώτη φορά δουλειά, αμέσως μετά το σχολείο.  Σε αυτήν την δουλειά βοηθούσα άλλα παιδιά προκειμένου να μάθουν πώς να δουλεύουν στο γραφείο και, σήμερα, είμαι το τιμώμενο πρόσωπο.  Καταλαβαίνετε λοιπόν ότι νοιώθω πολύ μεγάλη συγκίνηση", δήλωσε ο κ. Γιαννούλης.

Το HANAC άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του το 1972 στην Αστόρια, από τον ομογενή George Douris και την γυναίκα του Ευαγγελίνα, με στόχο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους νέους, τότε, μετανάστες που κατέφθαναν από την Ελλάδα. Τέσσερις δεκαετίες αργότερα αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρο το Queens, με ξενώνες φιλοξενίας για τους ηλικιωμένους αλλά και μια σειρά κοινωνικών υπηρεσιών για τους Έλληνες και όχι μόνο, κερδίζοντας την στήριξη τόσο από τον πολιτικό όσο και τον επιχειρηματικό κόσμο.

"Αυτοί οι άνθρωποι είναι εδώ επειδή πιστεύουν στην αποστολή του HANAC.  Ξέρουν ότι το HANAC επιτελεί πολύ σοβαρό έργο και βοηθάει τους πάντες.  Αυτό, άλλωστε, είναι ένας επιπλέον λόγος για να είμαστε υπερήφανοι: Ότι δεν είμαστε ένας οργανισμός μόνο για Έλληνες - αν και έτσι ξεκινήσαμε - αλλά είμαστε στο πλευρό όλων των ανθρώπων", δήλωσε η πρόεδρος, Ευαγγελίνα Δουρή.

"Γνωρίζω από το γραφείο μου πόσοι έρχονται και παίρνουν βοήθεια από το HANAC, που κάνει τρομερή δουλειά για την ελληνική κοινότητα.  Απόψε (σ.σ. την Παρασκευή) είναι μια ευκαιρία να έρθουμε κοντά και να συναντήσουμε την κ. Δουρή και τα υπόλοιπα μέλη.  Άλλωστε, αυτός είναι και ο λόγος που έρχομαι κάθε χρόνο εδώ", δήλωσε ο Πολιτειακός Γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης.

"Το HANAC είναι πολύ σημαντικό, όχι μόνο για την ελληνική κοινότητα, αλλά και για ολόκληρη τη Νέα Υόρκη.  Βοηθάει πολύ κόσμο, προπαντών τους ηλικιωμένους, και αυτό ισχύει είτε πρόκειται για Έλληνες είτε όχι", επεσήμανε η Πολιτειακή Σύμβουλος Αραβέλλα Σιμωτά.

Από την ηγεσία του HANAC (Hellenic American Action Committee) έχουν περάσει επιφανή πρόσωπα, όπως ο επιχειρηματίας Τζων Κατσιματίδης, που έδωσε το παρών στο γκαλά της περασμένης Παρασκευής.

"Είχα διατελέσει πρόεδρος την περίοδο 1996-97 και χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα το HANAC μπορεί να βοηθάει ακόμη περισσότερους ανθρώπους, κυρίως Έλληνες, που χρειάζονται την βοήθειά μας", δήλωσε ο κ. Κατσιματίδης, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η σύζυγός του, Μάργκο.

"Εγώ και ο Τζων κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για το HANAC.  Άλλωστε, πιστεύω ότι ο σκοπός της ζωής είναι να κάνουμε την διαφορά, κάτι που το HANAC και η κ. Δουρή το καταφέρνουν", τόνισε η Μάργκο Κατσιματίδη. 

Το καθιερωμένο γκαλά του HANAC σημείωσε και φέτος μεγάλη επιτυχία, ενώ παρουσιάστρια της εκδήλωσης ήταν η πρόεδρος του New Greek TV, κ. Γιάννα Νταρίλη, η οποία εξήρε την δραστηριότητα της οργάνωσης και έπλεξε το εγκώμιο της προέδρου, Ευαγγελίνας Δουρή.   Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι του HANAC δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, υποσχόμενοι ότι το όραμα του αείμνηστου George Douris θα παραμείνει ζωντανό.

Media